Nya regler för inresa till Cabo Verde

TSA kan erläggas

  • Före avresan på www.ease.gov.cv
  • Genom en researrangör.
  • Vid ankomst till en av Kap Verdes internationella flygplatser, men till en kostnad som är dubbelt så hög som den ordinarie.

Alla passagerare som planerar sin resa till Kap Verde, från 01.01.2019 måste registrera sig på plattformen www.ease.gov.cv vid köp av sin biljett.

Os naturais e respetivos cônjuges assim como titulares de passaporte cabo-verdiano estão isentos de pagar TSA. 

Nya regler för inresa till Kap Verde

Den ny lag (n° 46/2018) som publicerades den 13 augusti 2018 och offentliggjordes den 22 december 2018, som reglerar utländska medborgares inresa till Kap Verde, innebär att visumkravet tas bort för alla och att en ny Flygplats säkerhetsskatt (TSA) införs från och med den 01 januari 2019.

Visumtvånget för inresa i Kap verde försvinner för medborgare i de länder som har visumbefrielse avtal med Kap Verde och istället introduceras en obligatorisk förhandsregistrering online på plattformen www.ease.gov.cv där alla utländska resenärer är skyldiga att registrera sig individuellt eller genom sin researrangör. I Sveriges fall blir det med TUI, Apollo eller Ving. Lagen introducerar också en ny avgift kallad "Flygsäkerhetsskatt så kallad (TSA) som kommer att gälla från den 01 januari 2019.

TSA registrering och betalning måste ske minst 5 dagar före avresa på webbsidan www.ease.gov.cv

Avgiften är 3 400 kap-verdianska escudos motsvarande ca. 32 EUR. Alla utländska resenärer inklusive medborgare från EU eller Västafrika (ECOWAS), som har visumbefrielse, är skyldiga att för-registrera sig och betala TSA.


© 2018 Välgörenhetsstiftelse | Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång